OSŁONKA Z NADRUKIEM ” KRATKA CZERWONA” 73/115 OP. 10 MB

Osłonki do wędlin barierowe, termokurczliwe produkowane są z poliamidu i poliolefin. Składają się z trzech warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo sztuczne najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, co zabezpiecza przed rozdzielaniem się składników farszu pod osłonką.

Zalety:

• Kurczą się w czasie parzenia wędlin ( do 15% wszerz i wzdłuż )

• Batony kiełbas są bardzo gładkie, równe, z oznaką bardzo dobrego wypełnienie- nie marszczą się,

• Batony kiełbas w osłonkach barierowych zachowują dobry wygląd i świeżość przez okres 4-6 tygodni,

• Zachowują aromat świeżych wędlin oraz zabezpieczają je przed zapachami obcymi,

• Są dużo tańsze od tego typu osłonek zachodnich producentów,

• Produkty w osłonkach barierowych można poddawać obróbce termicznej do 100 stopni C oraz mrozić,

• Są zdrowe i przydatne do stosowania, co potwierdzone jest odpowiednimi badaniami i atestem Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie nr. HŻ 10170/96 z dnia 30.07.1996 r.

 

Zobacz w sklepie